Descriere
Rucola este o verdeata populara în toată Europa și erau deosebit de populare în Franța și Italia, datorita gustului picant al verdețurilor datorat parțial faptului că sunt rude cu cresonul și ridichile, avand un gust distinct, un gust piperat și o ușoară nuanță de susan sau arahide.
Deși verdețurile rucola sunt native din Marea Mediterană, ele pot crește bine mai ales în climatele mai temperate.
Puteți adăuga rucola la salate de toate tipurile sau puteți condimenta sandvișurile adăugând o frunză sau două. Ele sunt un adaos excelent la sandvișurile la grătar, unde gătirea ușoară le permite să confere un plus de aromă. Sunt minunate și în preparatele cu paste sau pot fi adăugate în ultimele minute de gătit în supe sau tocane pentru un plus de aromă. Cu valori sănătoase ale vitaminelor A și C, acestea sporesc conținutul nutrițional al meselor, adaugă mult picant și textură suplimentară și au un conținut de calorii neglijabil.